Mara en de aan gebak verslaafde dames van de geheime club vinden een nieuwe groep buurtbewoners die hulp nodig hebben. Maar als geurprof Harry voor hen een geur wil maken, ontdekken ze dat er hiervoor te weinig planten in de stad over zijn. Op reis naar een buitenlandse geurprofessor belanden ze in een onverwacht avontuur en is niets nog wat het lijkt…

Een grappig, spannend en hartverwarmend verhaal over de kracht van de natuur en het stiekem helpen van eenzame mensen. Vanaf 8 a 9 jaar.

Onderliggende thema’s zijn bio-diversiteit, vriendschap en eenzaamheid.

Illustraties Joke Eikenaar

Uitgeverij Clavis

ISBN 9789044841589 Bestel het bij je lokale boekhandel!

Of online bij de Kinderboekwinkel

Dankjewel Clavis, Natasja André de la Porte, Alix Adams, Neske Beks, Roos Tuinder, Liza Witte, Jeanet Kingma, Hilda Algra, Erna Barth, Erik en Kai voor jullie tips, leeswerk en warmte. En Esperanto-nederland voor de check-up!

Waarom schreef ik dit boek?

Eigenlijk weet ik dat niet. Een boek begint bij mij meestal met een beeld, iets wat ik in mijn hoofd voor me zie. Dat ga ik dan omschrijven. En als ik een paar van die scènes heb, ga ik kijken hoe die met elkaar te maken hebben. Ik weet wél wat ik belangrijk vind, onder andere:

Er is veel wat je niet kunt zien, maar wat wel gebeurt… Zo hou ik van bomen. De afgelopen jaren las ik veel over hoe die ondergronds een prachtig wortelstelsel hebben, dat samenwerkt met schimmels en andere wortels. Ze wisselen stoffen uit, suiker bijvoorbeeld. Alsof ze met elkaar handelen op een markt, net zoals wij dat doen. En dat gebeurt zomaar onder je voeten! Daar wou ik over schrijven. Er is veel wat je niet kunt zien, maar dat wel gebeurt. Net als in de huizen, waar je niet zomaar in kunt komen. Tenzij je dus lid bent van deze club 😉

Ook kan ook het niet uitstaan als het slecht gaat met mensen en niemand daar wat aan doet. Als mensen te eenzaam zijn of niemand hebben die naar ze om kijkt. Dus dat zit ook in het boek.

Wat vind jij belangrijk?